Terug naar overzicht

Synergie werft voor VVD-bijeenkomst

De HEAO-studentenvereniging Synergie nodigt ‘namens de VVD’ studenten uit voor een bijeenkomt van de lokale afdeling van de liberale partij. Tijdens het politiek café, dat vanmiddag plaatsvindt, zal Tweede Kamer-fractievoorzitter Hans Dijkstal spreken. Zowel het logo van Synergie als van de VVD prijkt op de poster.
‘We hebben een mailtje gekregen van de VVD of we studenten hiervoor willen uitnodigen. Daarop hebben we affiches gemaakt. We hebben het niet zelf georganiseerd’, zegt Synergie-voorzitter Anouk Voogt. ‘Ik ben zelf helemaal niet zo politiek geïnteresseerd.’
Ze vindt niet dat de vereniging zich hierdoor afficheert als VVD-aanhanger. ‘Als andere politieke partijen het vragen, zouden we het ook gedaan hebben. Binnen de vereniging leven verschillende politieke opvattingen. De politieke keuze laten wij ieder voor zich bepalen.’ Ook de PvdA, GroenLinks en de GPV kunnen bij Synergie terecht, zegt zij desgevraagd. ‘Maar op een uitnodiging van extreem rechts zouden we nooit ingaan. En voor de Seniorenpartij zijn wij niet de doelgroep.’
Zou het niet zo kunnen zijn dat studenten door deze actie Synergie identificeren met de VVD? Voogt: ‘Ja, dat zou kunnen. Maar er zijn weinig studenten die daar zwaar aan tillen. De politieke interesse onder studenten is vrij laag.’ (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?