Terug naar overzicht

Brand legt deel Bossche kunstacademie in de as

Een uitslaande brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag een deel van de kunstacademie in Den Bosch in de as gelegd. Een onbekend aantal kunstwerken van studenten, waaronder veel afstudeerwerk, is in vlammen opgegaan.
Om tien over elf ’s avonds kwamen bij de brandweer meldingen van de brand binnen. Bij aankomst van de brandweer stond de achterkant van het gebouw aan de Onderwijsboulevard in lichterlaaie. Eenderde van de achterkant is volledig vernield. De rest van het gebouw heeft water- of rookschade.
De brand is waarschijnlijk begonnen bij een oven op de afdeling Keramiek en is overgeslagen op de nabijgelegen ruimtes, meldt een woordvoerder van de brandweer. De brandweer kon om half één ’s nachts het sein brand meester geven. Er is tot kwart voor drie nageblust. De technische recherche voert dinsdag een onderzoek uit.
Volgens de woordvoerder van de brandweer kan er voorlopig geen onderwijs in het gebouw plaatsvinden. Ook de jaarlijkse eindexamenexpositie staat op losse schroeven. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?