Terug naar overzicht

Hermans mist Europese bachelor-mastersvergadering om Laurentien

Negenentwintig onderwijsministers uit heel Europa verzamelen zich eind volgende week in Praag, om de verdere invoering van het bachelor-masterstelsel te bespreken. Heel Europa? Nee. Eén klein landje laat de topconferentie grotendeels aan zich voorbijgaan.
Loek Hermans komt alleen even naar de Tsjechische hoofdstad om zijn collega’s de hand te schudden. Daarna vliegt hij weer terug naar de regeringsstad van het kleine landje, Den Haag. Dat lijkt zonde, want de bijeenkomst in Praag gaat over een van de meest geliefde beleidsthema’s van deze minister. Wat dwingt hem dan terug naar Den Haag?
Het gaat om het koningshuis, een mooie traditie waar in het kleine Nederland alles voor wijken moet. Precies op 18 mei begint in Den Haag de bruiloft van het prinsenpaar Constantijn en Laurentien. Geen minister mag daar ontbreken.
Maar hoe loopt het af met de strijd van Loek Hermans voor bachelors en masters? Geen nood, want zelfs tijdens het huwelijksfeest gaat in Nederland de internationalisering door.
Juist voor het prinselijk paar kent het buitenland geen geheimen. Laurentien studeerde geschiedenis in Groningen, politicologie in Londen en journalistiek in Berkeley. En haar prins deed eerst rechten in Leiden en haalde zijn Masters in het Franse Fontainebleau. Als het everzwijn op tafel staat, zullen ze Loek Hermans zeker vertellen hoe het voetvolk deze koninklijke weg straks kan volgen. (FS/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?