Terug naar overzicht

Eindexamencatalogus St. Joost grensverleggend

Horizontos (kuklos), dat is de titel van de nieuwe eindexamencatalogus van Kunstacademie St. Joost. Derdejaars studenten Janna Meeus, Elise Eekhout en Remco van Bladel hebben het verzoek van directeur Jules van de Vijver serieus genomen om meer van de hogeschool te laten zien dan alleen het afstudeerwerk. ‘Vorig jaar hebben de makers van de catalogus een jaaroverzicht gemaakt’, zegt Janna Meeus. ‘Studenten vertelden wat er dat jaar was gebeurd. Maar ik vind het niet interessant om te weten of iemand naar Parijs is geweest.’
Daarom is nu gekozen voor een thema: grenzen. ‘Dat onderwerp leeft binnen de faculteit. Want in hoeverre is het mogelijk om naast grafisch ontwerpen te schilderen? En sommige studenten maken bijvoorbeeld muziek. Hoeveel invloed heeft dat op je studie?’
Om studenten en medewerkers te stimuleren om naast tekst vooral ook beeldmateriaal in te leveren, deelden de derdejaars cadeaus uit. Iedereen kreeg een archiefmap met daarop de oproep materiaal in te leveren. Dat heeft in totaal 80 pagina’s opgeleverd. Pagina’s die zich duidelijk onderscheiden van de rest van het boek, vanwege het ruwere oranje-bruine getinte papier die met een knipoog verwijst naar de archiefmap. Als extraatje zijn van sommige inzendingen ansichtkaarten gedrukt. De eindexamencatalogus wordt tijdens de diploma-uitreiking op 15 juni gepresenteerd. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?