Terug naar overzicht

Tweedefase Fotografie naar Las Palmas

Post St. Joost Fotografie gaat structureel samenwerken met Las Palmas, Internationaal Centrum voor Beeldcultuur en Mediatechnologie. De opleiding sloot daarvoor een overeenkomst af met het centrum, dat vanaf 2003 te vinden zal zijn in het havenpakhuis Las Palmas in Rotterdam.
De samenwerking ging al dit jaar deels van start met de presentatie van het eindexamenwerk van de tweedefase-studenten Fotografie. Rosanne van Klaveren brengt haar virtuele evenbeeld na een maandenlang reisverslag op internet tot leven door een sfeer van een natuurmuseum te creëren. Marcel de Buck maakt de bezoekers getuige van zijn leven door een persoonlijk prikbord. De bezoeker schuift bij Andrea Stultiëns ’thuis’ aan om de documentaire foto’s van de Nederlandsheid te bekijken. Ivar Suurendonk kijkt met zijn video-gaze rond in het katholieke Zuid-Nederland en België en Rafaël Philippen’s foto’s manoeuvreren rond clichés over de geneugten van het Zuid-Limburgse leven. Meije Timmerman en Annemie Augustijns richten zich respectievelijk met video en fotografie op het soms kunstmatige karakter van landschap en architectuur. Edith Eussen’s werk is een mengeling van fictie en werkelijkheid en Femke de Roos kiest voor een geënsceneerde meisjeswereld. Het werk van de eindexamenkandidaten is nog tot en met zondag 1 juli te zien in het Las Palmas gebouw, Wilhelminakade 66 in Rotterdam. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?