Terug naar overzicht

Docenten blazen PABO-koor in Breda nieuw leven in

Van Bach tot Beatles, dat wordt het repertoire van het nieuwe PABO-koor in Breda als het aan docent Kors Jan Snoeij ligt. Eind september start hij dat koor samen met collega Wim van Dijk. ‘Het zal vooral een licht repertoire krijgen’, vertelt Snoeij. ‘Maar ik wil muziek van alle tijden en plaatsen laten vertolken, zodat studenten met alle soorten muziek in aanraking komen. Uiteindelijk moet het koor ook een educatief doel hebben.’
De affiches hangen al, nu nog de leden. Snoeij hoopt zeker 65 tot 100 studenten en docenten te verleiden om toe te treden tot de zanggroep. ‘Het gaat niet alleen om de studenten. Ook docenten moeten er voordeel bij hebben. Het koor moet een sociaal gebeuren worden.’
Vanaf maart maakt de docent studenten al warm voor zijn plannen en met succes, zegt hij zelf. Hoewel een kanttekening op zijn plaats is. ‘Het is natuurlijk gemakkelijk om vooraf enthousiast te doen, maar daadwerkelijk op de repetitie verschijnen is een ander verhaal.’ Deze repetities zijn gepland op woensdagmiddag van halfvijf tot halfzes.
Overigens is dit niet het eerste PABO- koor. De belangstelling voor het eerste koor onder leiding van Wim van Dijk liep langzamerhand steeds verder terug. Snoeij hoopt door de samenwerking en een geheel andere aanpak het koor nieuw leven in te blazen. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?