Terug naar overzicht

Tilburgse studentenvereniging Totus in actie tegen aids

Studentenvereniging Totus van de Faculteit Techniek & Natuur in Tilburg gaat zich tot half november intensief inzetten voor het aids-fonds. De vereniging doet mee aan de actie ‘Student Message: STOP AIDS NOW!’. Voor deze actie hebben zich inmiddels tientallen studentenverenigingen uit heel Nederland aangemeld. Doel is, vooral aan het begin van het schooljaar, zoveel mogelijk donateurs te werven.
Totus mobiliseert 85 aspirant-leden om te collecteren. Op 8 november geven vertegenwoordigers van het aids-fonds een korte training om de studenten te leren hoe ze mensen over kunnen halen om donateur te worden. Tijdens de koopavond op deze dag gaan de studenten in het centrum van Tilburg hun overredingskracht uitproberen op het winkelend publiek.
Het aids-fonds had de vereniging vorig schooljaar al benaderd om studenten in te zetten voor de actie maar de introductieperiode voor zowel niet-leden als aspirant-leden, was toen net voorbij. De vereniging hield echter contact met het aids-fonds om dit studiejaar in actie te komen.
De actie heeft een eigen ambassadeur in de persoon van de Minister van Onderwijs, Loek Hermans. Op 8 juni plaatste hij op het plein voor de Tweede Kamer symbolisch de laatste steen in een muur tegen aids. (RL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?