Terug naar overzicht

‘Uitgestorven’ op de planken

Een luchtig en humoristisch toneelstuk over de dood. Dat is ‘Uitgestorven’, het nieuwe theaterstuk van Theater Complex. Het is de eerste keer dat de theatergroep van de Hogeschool Brabant een script heeft geschreven voor eigen productie. Vanaf 2 november staat de groep op de planken. Het toneelstuk gaat over een firma die de taak van Magere Hein op zich heeft genomen. Het bedrijf haalt mensen op van wie zij vindt dat hun tijd gekomen is.
Volgens Reginald Kluijtmans, secretaris van Theater Complex, is het een luchtig stuk. ‘Er zit een goede balans tussen de serieuze delen en de komische scènes. Wij hebben in dit toneelstuk geprobeerd de dood een grappige tint te geven door een firma te bedenken die mensen ‘ophaalt’.’
De voorstelling zal in vier verschillende theaters worden opgevoerd. 2 en 3 november 2001 is ‘Uitgestorven’ te zien in het CafEETheater De Boulevard in Breda. 29 november 2001 staat de groep op de Tilburgse planken in Zaal 16. Op 1 december speelt Theater Complex in het Zevenbergse Theater De Schuur en de laatste voorstelling zal plaats vinden op 8 december in Heerlen in het Theatre Lexor. (YP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?