Terug naar overzicht

Den Bosch eist inzage in afwijzing

ertogenbosch eist inzage in de stukken op grond waarvan de minister de aanvraag voor een nieuwe opleiding ‘Integrale veiligheid’ heeft afgewezen. Samen met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden heeft de Bossche instelling een procedure tegen de minister van Onderwijs en de Adviescommissie Onderwijsaanbod (ACO) aangespannen bij de ‘Commissie Bezwaarschriften’ van het Ministerie.
De hogescholen worden bijgestaan door adviesbureau Hobéon. De ACO baseert haar afwijzing, die door de minister werd overgenomen op twee externe adviezen, maar houdt die onder de pet. Wieneke Blomen van Hobéon weet al dat tenminste één van die adviezen niet steekhoudend is, omdat het haar al eens onder ogen is gekomen.
Ook zijn er procedures in het kader van de Wet Openbaarheid Bestuur en een kort geding tegen de voorzitter van de ACO aangespannen. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?