Terug naar overzicht

IBG krijgt prestatiecontract

Wie de Informatie Beheer Groep belt, moet volgend jaar in driekwart van de gevallen ook daadwerkelijk geholpen worden. Al is het maar door een sprekende computer. En bezwaarschriften moeten sneller worden afgehandeld.
Dat staat in een lijst met afspraken die minister Hermans van Onderwijs met de Informatie Beheer Groep (IBG) heeft gemaakt. Met zulke ‘prestatienormen’ komt de minister tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer.
De IBG en de minister ondertekenen in december een contract om de normen in vast te leggen. Een raad van toezicht zal het werk van de IBG in de gaten houden en aan de bel trekken als de normen niet gehaald worden. Hermans heeft nog niet vastgelegd welke straf hij zal opleggen als de IB-Groep de afgesproken prestatienormen niet haalt. (BB, HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?