Terug naar overzicht

Yvo de Ruiter wint Thiemeprijs

De Gerrit Jan Thiemeprijs, een prijs voor het beste grafische eindexamenwerk, is dit jaar gewonnen door Yvo de Ruiter. De afgestudeerd grafisch ontwerper aan de Kunstacademie St. Joost in Breda, deelt de prijs, waaraan 3000 gulden verbonden is, met Bregt Balk, van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Zij ontvingen de prijs op vrijdag 23 november.
De Ruiter nam het observeren van mensen als uitgangspunt voor zijn eindexamenwerkstuk ‘Wie o Wie’. De contactadvertentie gebruikte hij als kapstok voor zijn product. Hij koos elf advertenties en probeerde bij elke advertentie een beeld te vormen van de adverteerder. Van elke voorstelling maakte hij een affiche.
‘Omdat ik vier maanden aan een werkstuk moest besteden, vond ik het belangrijk ergens mee bezig te zijn dat me interesseerde. Ik observeer graag mensen en vraag me ondertussen af wat het voor iemand is. Dit wilde ik in mijn eindexamenwerkstuk naar voren laten komen.’
‘De Ruiter heeft gewonnen omdat zijn concept ‘Wie o Wie’ goed communiceert en daarbij ook humor bevat’, zegt Arjen Woudenberg, contactpersoon van het Gerrit Jan Thieme fonds. (YP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?