Terug naar overzicht

Alle bureaus Academie I&I Den Bosch moeten vervangen

Alle bureaus van medewerkers van de Academie voor Industrie & Informatica (I&I) moeten worden vervangen omdat zij niet aan de Arbo-norm voldoen. De directie heeft hiervoor een aanvraag ingediend bij de investeringsbegroting 2002.
Deze maatregel volgt op de uitkomsten van een onderzoek van de Arbo-dienst naar de werkplekken van I&I-medewerkers. Aanleiding daartoe zijn de klachten van een medewerker die kampt met RSI-achtige verschijnselen.
Uit het onderzoek bleek dat acht stoelen niet voldoen aan de Arbo-norm. Die zijn inmiddels vervangen door deugdelijke exemplaren. Verder constateerde de Arbo-dienst dat een groot aantal medewerkers de werkplek slecht heeft ingericht. Met name de pc’s stonden niet goed – te hoog, te laag, schuin – opgesteld. Alle medewerkers hebben voorlichting gekregen van de Arbo-medewerker. Verder werden alle 54 bureaus afgekeurd. Zij hebben onvoldoende diepte om er verantwoord met een computer aan te kunnen werken of zijn niet in hoogte verstelbaar.
‘Als techneut ben ik altijd op zoek naar de goedkoopste oplossing. Ik heb ik voorgesteld om er klosjes onder te zetten of een stuk van de poten te zagen en er planken op aan te brengen om ze te verlengen. Maar dat mocht niet, want dan voldoen ze niet aan de norm. Dat is jammer’, zegt Roel Fiolet, directeur van de Academie voor Industrie & Informatica. ‘Dus ik had geen andere keus dan om 54 andere bureaus te bestellen. Daar is een bedrag van 50 tot 60.000 gulden mee gemoeid. Dat doet een aanslag op het budget van de hogeschool.’
Als de Raad van Bestuur de aanvraag honoreert, verwacht Fiolet dat de bureaus in fases worden vernieuwd en het één tot drie jaar duurt voor iedereen plaats kan nemen achter een nieuw bureau. ‘Ik kijk dan wie het meest gebruik maakt van pc’s en zij krijgen het eerst een bureau.’ (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?