Terug naar overzicht

Theater Complex mag het land in

Theater Complex is met de voorstelling ‘Uitgestorven’ geselecteerd door Theaterwerk NL om een tour te maken door Nederland in het kader het ‘Landelijk Circuit’. De selectie vond plaats na een beoordeling door een gecommitteerde van Theaterwerk NL. Voor de deelnemers van de toneelvereniging van de Hogeschool Brabant kwam de uitverkiezing als een verrassing.
Het ‘Landelijk Circuit’ biedt Nederlandse amateur-theatergroepen de kans zich met een kwalitatief hoogstaande, bijzondere productie buiten eigen kring te presenteren. Het wordt gerealiseerd met behulp van een landelijk netwerk van theaters. Doel van het circuit is om ontwikkelingen binnen het amateur-theater zichtbaar te maken en theaterliefhebbers ervan te overtuigen dat het de moeite van het bezoeken waard is.
‘Uitgestorven’ gaat over een bedrijf dat zijn geld verdient met het overbrengen van mensen uit de levende wereld naar het dodenrijk. Volgens de beoordeling van Theaterwerk NL heeft de zelf geschreven voorstelling ‘gewicht’. De spelers houden de rollen in de afzonderlijke fragmenten goed overeind, zo luidt het oordeel.
De eerste voorstelling in het land staat gepland op 20 januari a.s. in het Parktheater in Arnhem. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?