Terug naar overzicht

Aandeelhouders O&O incasseerden topwinsten bij verkoop

Het bedrijf Opleiding en Ontwikkeling groeide als kool. In vier jaar tijd werd het aandelenbezit maar liefst 130 keer zoveel waard. Wie bij de oprichting in 1996 duizend gulden in de bv Opleiding en Ontwikkeling had gestoken kon bij verkoop in 2000 130 duizend gulden opstrijken.
De op non-actief gestelde HEAO-directeur Schwiebert en HBB-directeur Van der Woude zeggen beiden hun aandelenpakketten aan het bedrijf te hebben terugverkocht rond de beëindiging van het contract van de HEAO Breda met O&O. Dat was februari 2000, midden in het boekjaar 1999-2000 van O&O.
De jaarrekening 1999-2000 van O&O vermeldt op de kop af twee inkopen van eigen aandelen. De eerste bedroeg vier aandelen van elk nominaal 1000 gulden. Het bedrijf betaalde er 515.654 gulden voor. De tweede vond plaats na 31 augustus 2000, de overgangsdatum naar het nieuwe boekjaar. Het ging nu om een aanzienlijk groter pakket. In de jaarrekening staat: ‘Na de balansdatum is met een der aandeelhouders overeengekomen dat zijn aandelenpakket wordt ingekocht voor een bedrag van f. 6.000.000.’
In november 2001 verkochten de resterende aandeelhouders hun pakketten aan Euroforum, een onderneming in Eindhoven die cursussen en congressen organiseert. Euroforum maakt deel uit van het internationale concern Informa. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?