Terug naar overzicht

Hermans schakelt justitie in

Minister Hermans gaat de zes hogescholen waarnaar zijn accountants een onderzoek hebben ingesteld, waaronder de Hogeschool Brabant, en het Bredase bureau O & O, waarmee de zes hebben samengewerkt, justitieel aanpakken. Bovendien gaat hij de bekostiging van een aantal dubieuze inschrijvingen terugvorderen. Hij acht een aantal constructies die de hogescholen samen met O & O gebruikten om meer bekostiging te krijgen mogelijk in strijd met artikel 326 van het Wetboek van Strafrecht.
De minister vermoedt dat één van de gebruikte methoden als ‘listige kunstgreep’ kan worden beschouwd, die in dat artikel strafbaar wordt gesteld. Vandaag worden het rapport van de accountantsdienst van de minister en de maatregelen die hij neemt gepresenteerd. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?