Terug naar overzicht

Bas Oprins niet gekozen in raad Loon op Zand

Bas Oprins, die in Loon op Zand aan de verkiezingen heeft meegedaan, heeft geen zetel bemachtigd in de gemeenteraad. Bas is derdejaars student Management, Economie & Recht aan de HEAO, en geeft in Skoop en Impuls van vandaag een interview over zijn politieke aspiraties. Hij wil de oubolligheid in de gemeentepolitiek doorbreken en vindt de opvatting dat jongeren niet in politiek geïnteresseerd zijn ‘onzin’.
Zijn partij, het CDA, rukte gisteren bij de raadsverkiezingen in zijn dorp op van drie naar vier zetels. Niet genoeg om hem in de raad te krijgen: hij stond zesde op de lijst. Alleen wanneer plaatsen openvallen, bijvoorbeeld als gevolg van wethoudersbenoemingen, kan hij misschien alsnog in de Loonse raadszaal aanschuiven. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?