Terug naar overzicht

Docent Hayati Akdag met Leefbaar Middelburg in gemeenteraad

Hayati Akdag, docent Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) aan de Hogeschool Brabant, heeft met zijn partij Leefbaar Middelburg (LM) drie zetels behaald in de gemeenteraad van Middelburg. Bovendien is de kans groot dat hij als lijsttrekker van de nieuwe partij wethouder wordt. De grootste partijen na de verkiezing, PvdA en CDA, onderhandelen momenteel met de kleinere partijen over de samenstelling van het college van wethouders.
Leefbaar Middelburg werd ongeveer anderhalf jaar geleden opgericht door oud-leden van D66 en PvdA. Dat verklaart volgens Akdag het sociaal-liberaal karakter van de partij. Leefbaar Middelburg heeft volgens de lijsttrekker geen binding met Leefbaar Nederland, maar hij geeft toe dat de naam is gekozen uit populistische overwegingen. ‘Ik heb gesprekken gevoerd met Jan Nagel en Henk Westbroek over de systematiek van de partijen Leefbaar Utrecht en Hilversum. We wilden in feite weten wat de succesformule van die partijen was.’ (RL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?