Terug naar overzicht

Hbo-juridische opleiding samen met Fontys

De Stichting Brabantse Hogescholen en de Fontys Hogescholen willen gezamenlijk een Hbo-jurische opleiding aanbieden in Tilburg. Beide hogescholen hebben voor het studiejaar 2003/2004 een dergelijke opleiding voor Tilburg aangevraagd, maar willen elkaar niet beconcurreren.
‘We hebben afgesproken dat we de opleiding in Tilburg samen gaan vormgeven als ze worden toegewezen. Het zou dan een gezamenlijke onderneming worden van de Fontys Hogescholen en Stichting Brabantse Hogescholen’, zegt Anneke Nijenhuis van de Raad van Bestuur. Hoe deze samenwerking concreet plaats gaat vinden, moet nog worden uitgewerkt.
Verder is overeengekomen dat er geen Hbo-juridisch in Eindhoven en Breda van start gaat. De juridische hbo-opleiding aan de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch, die als enige in het land komend studiejaar begint, blijft gehandhaafd.
De eensgezindheid van de twee grootste concurrenten in Brabant volgt op afspraken om elkaar in Tilburg niet voor de voeten te lopen. Nijenhuis: ‘We hebben gezegd dat we elkaar in Tilburg niet beconcurreren. Als we daar iets willen beginnen, hebben we overleg en stemmen zaken op elkaar af. Als we het niet eens worden, doen we niks. Of we gaan samenwerken.’
Ook op het gebied van verpleegkunde zijn de besturen in gesprek. De Stichting Brabantse Hogescholen staakt pogingen om een opleiding verpleegkunde in Den Bosch te beginnen en gaat overleggen met Fontys. ‘We gaan praten over het onderwijs in de gezondheidszorg in Den Bosch. Want daar is geen enkele zorg-opleiding. Maar daar hebben we nog geen concrete afspraken over’, zegt Nijenhuis.
Het is de eerste keer dat Fontys en de Stichting Brabantse Hogescholen een verregaande vorm van samenwerken afspreken. Maar dat betekent nog niet de opmaat tot een fusie tussen de beide instellingen, bezweert Nijenhuis. ‘Daar denken wij niet over na. Bij Fontys niet en de Raad van Bestuur van de Stichting Brabantse Hogescholen niet.’ (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?