Terug naar overzicht

Studentenbond ISO: ‘Hogescholen waren gewaarschuwd’

Colleges van Bestuur van verschillende hogescholen die nu verdacht worden van fraude waren gewaarschuwd, zegt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Volgens de studentenbond hebben medezeggenschapsorganen gewezen op de risico’s van het aanknopen van banden met het Bredase bureau O&O. In een verklaring van het ISO staat: ‘Studenten in medezeggenschapsorganen van de Hogeschool Brabant, de Hanzehogeschool in Groningen en de Hogeschool van Utrecht hebben de afgelopen jaren negatief geadviseerd over commerciële nevenactiviteiten.’
Argumenten van de studentenbond tegen deze commerciële activiteiten zijn dat ze dikwijls verliesgevend zijn, met name aan de Hanzehogeschool en de Hogeschool van Utrecht, en dat ze ten koste gaan van het onderwijs.
Voorzitter Jonathan Zondag: ‘Hadden de hogescholen maar geluisterd naar de medezeggenschap, dan had dat een hoop ellende gescheeld.’ (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?