Terug naar overzicht

Expositie ‘Verbazingwekkende extremiteiten’ in Breda

De Stichting Verbazingwekkende Extremiteiten heeft van 11 tot en met 18 mei haar eerste tentoonstelling op de kunstacademie St. Joost in Breda gepland. Op zaterdag 11 mei zal stemkunstenaar Jaap Blonk de Ursonate van Kurt Schwitters ten gehore geven. Schwitters’ Ursonate is een klankdicht, een lied zonder woorden. Jaap Blonk is waarschijnlijk de enige Nederlander die de Ursonate uit het hoofd voor kan dragen.
Als tegenwicht is in dezelfde periode de Camera Silens van Rob Moonen en Olaf Arndt in het atrium van St. Joost te bewonderen. Deze isolatiekamer neemt alle geluid dat erin wordt geproduceerd, weg. De Camera Silens wordt in twee enorme trailers vanuit Duitsland vervoerd. De expositie mag uniek worden genoemd, aangezien de isoleerkamer zelden wordt tentoongesteld.
Verbazingwekkende Extremiteiten, opgericht door bestuursvoorzitter Harry Koopman, René Pijnenburg en Harry van Boxtel, docenten op St. Joost, doet haar naam eer aan. De stichting organiseert met regelmaat tentoonstellingen en manifestaties waar extreme uitingen op het gebied van kunst worden gepresenteerd aan een breed publiek. (RL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?