Terug naar overzicht

Jonge hoger opgeleiden negatief over arbeidsmarkt

Jonge hoger opgeleiden hebben veel minder vertrouwen in de arbeidsmarkt dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van Intermediair.
Met het oog op de haperende economie is het resultaat van het onderzoek niet erg verrassend. De cijfers laten een behoorlijke verschuiving zien. Had vorig jaar nog 91 procent van de hoger opgeleiden zeer veel vertrouwen in de arbeidsmarkt, dit jaar is dat nog niet de helft (48 procent). Veertien procent beoordeelt de arbeidsmarkt zelfs als zeer ongunstig, terwijl vorig jaar slechts één procent van de ondervraagden er zo slecht over te spreken was.
Het resultaat van deze ommezwaai is dat met name de starters meer actief op zoek gaan naar een baan dan vorig jaar. De mensen die reeds een baan hebben, kiezen vaak eieren voor hun geld en blijven op hun plek zitten.
Overigens zijn Philips, Shell en de ING-groep de favoriete werkgevers van de ‘jonge honden’. De wervingscampagne van de overheid kan ook op waardering rekenen.
Intermediair gaat jaarlijks na hoe de arbeidsmarkt er op staat onder laatstejaars en hoger opgeleiden met maximaal acht jaar werkervaring. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?