Terug naar overzicht

KUB-student start kliksite tegen meelifters

Een student van de Katholieke Universiteit Brabant (KUB) in Tilburg, Jaap Veneman, is een website begonnen tegen studenten die meeliften in werkgroepen. De website op zijn homepage aan de KUB, en bereikbaar via www.meelifter.com, biedt iedereen de mogelijkheid studenten op een zwarte lijst te plaatsen, die hun studiepunten in werkgroepen scoren over de rug van hun medestudenten.
‘Aangezien ik het vermoeden heb dat er een kleine groep mensen zich stelselmatig hieraan vergrijpt, lijkt het mij nuttig om informatie over deze mensen te verzamelen op deze site’, staat in de toelichting. ‘Zodoende hoop ik dat deze site op termijn als naslagwerk gebruikt kan worden, zodat jij weet met wie je zeker niet wil samenwerken op voorhand.’
Veneman zegt niet de bedoeling te hebben dat via zijn site ‘allerlei mensen in diskrediet gebracht gaan worden’. Daarom biedt hij personen die hun naam op de zwarte lijst aantreffen de mogelijkheid te reageren. ‘Het is dan aan de gebruikers van deze site om zelf een oordeel te vellen.’
Tot nu toe is de zwarte lijst leeg. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?