Terug naar overzicht

Studenten hogeschool in politiek debat

Studenten Milieukunde van de Hogeschool Brabant houden op 23 april in het provinciehuis in Den Bosch een politiek debat over duurzaamheid in Noord-Brabant.
De studenten organiseren het forum in samenwerking met studievereniging SOES (Society Of Environmental Students) van de Faculteit Techniek & Natuur in Breda en met de provincie Noord-Brabant.
Vertegenwoordigers van landelijke politieke partijen gaan met elkaar en met studenten in discussie over een duurzaam en dus milieuvriendelijk Noord-Brabant. Het debat wordt geleid door Henk Bres, onder andere bekend van tv-programma ‘Het Lagerhuis’. Namens de Socialistische Partij zal Jan Marijnissen aan het debat deelnemen. Minister Jan Pronk zou aanwezig zijn, maar hij heeft zich afgemeld.
Op dezelfde dag vindt nog een politiek debat plaats. PABO-studenten van de projectgroep ‘Wakker worden’ in Breda organiseren in het kader van de landelijke verkiezingen een politiek café in de kantine van het PABO-gebouw. Ook daar gaan vertegenwoordigers van de landelijke politieke partijen met elkaar in discussie.
Kunnen studenten van de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch hun standpunten over de landelijke politiek dan nergens verkondigen? Jawel, in het atrium van de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch houdt studentenvereniging Meronis op 22 april een discussie, waaraan in elk geval vertegenwoordigers van GroenLinks, PvdA, D66, CDA, SP, VVD en Leefbaar Nederland deelnemen. (RL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?