Terug naar overzicht

Eerste plaats voor Bredase Economische Barometer

De Bredase Economische Barometer heeft een eerste plaats behaald in de top vijf van het Kenniscentrum Grote Steden. De Barometer, een samenwerkingsverband van de Hogeschool Brabant, de Gemeente Breda en de Rabobank, dient als voorbeeld voor andere steden.
De Economische Barometer dient als instrument om tijdig het economische beleid voor Breda bij te kunnen sturen. Ook is het een hulpmiddel voor ondernemers die zich in de stad willen vestigen.
Het Kenniscentrum Grote Steden, opgericht door dertig grote steden en negen ministeries, selecteert elke twee maanden nationale en internationale voorbeelden voor de praktijk top vijf. Hierbij wordt gelet op praktische toepasbaarheid, innovatief karakter, integrale aanpak en de meerwaarde voor andere steden.
Vandaag organiseerde de gemeente een bijeenkomst in Topolis, het tijdelijke complex in het Valkenberg-park in Breda, om de koppositie te vieren. Wethouder Adank van Economische Zaken gaf aan dat de uitkomsten van het Barometer-onderzoek voor Breda nog steeds een redelijk gunstig beeld opleveren. Ondernemers geven aan dat de economische groei het eerste kwartaal van dit jaar minder is dan het kwartaal daarvoor. Toch zijn er nog altijd meer Bredase bedrijven die overwegen hun personeelsbestand uit te breiden dan in te krimpen. (SW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?