Terug naar overzicht

Contract Russische verpleegkundigen niet verlengd

De samenwerking tussen de Hogeschool Brabant, het Amphia Ziekenhuis in Breda en Russische verpleegkundigen wordt niet verlengd. Veertien verpleegkundigen uit Kolomna, nabij Moskou, kwamen in september 2001 naar Breda om te studeren aan de hogeschool en te werken in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Het ziekenhuis zegt het contract niet te willen verlengen omdat het taal- en cultuurverschil te groot is.
De studenten beginnen in september aan het tweede jaar van de deeltijdopleiding Verpleegkunde en hopen in juli hun diploma te halen. Vier studenten maakten de opleiding niet af. Twee van hen vertrokken vanwege heimwee, twee besloten terug te keren naar Rusland na een slechte beoordeling. (RL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?