Terug naar overzicht

Studenten gratis naar congres HBO-raad

‘De student is koning?’ luidt zonder veel nuancerering het motto van het jaarcongres 2002 van de HBO-raad. Bij het jaarlijkse hbo-treffen worden zoals gewoonlijk tal van prominenten verwacht, van de staatssecretaris van Onderwijs tot de Chief Learning Officer van Holland Casino. Nieuw is echter dat studenten in het hbo met nadruk worden uitgenodigd. ‘Zij mogen gratis deelnemen!’ staat met een parmantige uitroepteken in een voetnoot onder de uitnodigingsbrief aan de instellingen vermeld.
Dus allemaal op naar Den Haag? In ieder geval Noortje van der Meij, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, die ook is uitgenodigd om haar zegje te doen. Zij gaat verhaal halen: ‘De HBO-raad heeft ons wat uit te leggen.’ De bond is kwaad omdat de hbo-koepel als uitvloeisel van de aangekondigde bezuingingen door het kabinet meer studenten met een bindend studieadvies van school dreigt te sturen. ‘In plaats van te protesteren tegen de bezuinigingen.’
En mocht de bijeenkomst voor de toegestroomde studenten geen nieuwe gezichtspunten opleveren, dan toch zeker een bescheiden tegemoetkoming in de oplopende studiekosten. Zij zijn immers vrijgesteld van de 180 euro entree die anderen moeten betalen, en houden er dus sowieso een hele dag gratis eten en drinken aan over, waaronder tenminste: een aperitief, een lunch, een borrel en doorlopend koffie en thee. Plaats Pulchri, Den Haag. Tijd: maandag 11 november van 10 tot 17.30 uur. De klant is koning. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?