Terug naar overzicht

Winnende verhalenbundel Herbert Mouwen uitgebracht

Het verleden lijkt een ver land, de verhalenbundel van Herbert Mouwen, docent Nederlands en Drama aan de PABO in Breda, wordt zaterdag 21 september gepresenteerd. Met de bundel, die verschijnt bij Uitgeverij Opwenteling, won Mouwen in september 2000 de Johan Diepstraten Prijs.
‘Ik heb een jaar lang uitgeverijen aangeschreven, waarvan er uiteindelijk twee belangstelling hadden. Maar die durfden het commercieel toch niet aan’, zegt Mouwen. ‘Uiteindelijk heb ik de bundel ingediend bij Uitgeverij Opwenteling, waar ik redacteur ben. Daar wordt hij nu uitgegeven in een oplage van 500 stuks.’
De verhalen in de bundel spelen zich af in de jaren zestig en zeventig in Breda, waar Mouwen opgroeide tussen Poolse gezinnen. Eén verhaal doet verslag van een recente reis naar Polen. De jury van de Johan Diepstraten Prijs sprak in zijn rapport van ‘een lichtvoetige en sterk beeldende verteltrant’.
Mouwen publiceerde eerder de dichtbundel De zon is kapot. Daarnaast verschijnen er gedichten en verhalen van zijn hand in tijdschriften als Lijn en Brabant Literair.
De presentatie van de verhalenbundel Het verleden lijkt een ver land is op 21 september bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda. In de voorverkoop kost de bundel 10 euro, daarna 12,50 euro. (SW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?