Terug naar overzicht

Hogeschool doet aangifte van rondsturen seksfoto’s

De Hogeschool ’s-Hertogenbosch gaat bij de politie aangifte doen van het verspreiden van pornografisch materiaal via het computernetwerk. Alle studenten en medewerkers van de hogeschool hebben maandagochtend een mailtje gekregen met vijftien seksfoto’s. Het gaat om afbeeldingen van een tweedejaars student en zijn vriendin.

Het mailtje is even voor 9.00 uur verzonden via het account van andere een student die inmiddels is uitgeschreven. Het is mogelijk dat andere studenten het account hebben gebruikt. Ad Vogels, hoofd van de afdeling Informatica, Beheer en Ondersteuning (IBO), houdt de ex-student verantwoordelijk voor de ongewenste elektronische post. ‘Het komt uit zijn koker. Hij is onzorgvuldig met zijn account omgegaan of hij heeft het mailtje zelf gestuurd.’
Hijzelf ontkent desgevraagd er iets mee te maken te hebben. ‘Ik weet er echt niets van’, zegt de ex-student Commerciële Economie. Hij heeft zich per 31 augustus van dit jaar uitgeschreven. ‘Ik wist niet eens dat mijn e-mailadres aan de hogeschool nog bestond.’ Zijn e-mailwachtwoord heeft hij naar eigen zeggen nooit aan anderen verteld.
Thom van den Brule, hoofd studentenzaken, zegt dat het aan de politie is om uit te zoeken wie de daders zijn. ‘Als het zittende studenten zijn, zouden ze geschorst worden. Vervolgens zouden we naar de omvang van de schorsing kijken of bezien of ze verwijderd kunnen worden.’ Volgens hem kan de student ook aangifte doen bij de politie vanwege het zonder toestemming verspreiden van foto’s.
De betreffende foto’s hebben eerder op drie internetsites gestaan, vertelt IBO-hoofd Ad Vogels. Van twee zijn ze inmiddels verwijderd. Op verzoek van de betreffende student is de derde site vanuit de hogeschool geblokkeerd. De student zelf wil geen reactie op deze gebeurtenissen geven. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?