Terug naar overzicht

“‘Dure verblijfsvergunningen slecht voor kenniseconomie’”

‘Verblijfsvergunningen: vanaf 1 januari geen 258, maar 430 euro!’. Zo had de tekst aan het loket van de Immigratie- en Naturalisatiedienst kunnen luiden. De prijsstijging is slecht voor de kenniseconomie, menen hoger onderwijs en bedrijfsleven.
In een brandbrief aan minister Donner van Justitie vragen zeven organisaties, waaronder VSNU en Nuffic, om de verhoging af te blazen. Nederland zou voor buitenlands talent een drempel opwerpen om in Nederland te gaan studeren of werken.
‘Klopt’, beaamt een woordvoerder van het ministerie van Justitie. ‘Maar het enige wat we hebben gedaan, is de verblijfsvergunningen kostendekkend maken.’
Volgens de opstellers van de brandbrief kosten verblijfsvergunningen in de ons omringende landen hooguit vijftig euro. ‘Is mij niets van bekend’, reageert de zegsman op Justitie. (PH/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?