Terug naar overzicht

Rechtbank: medewerker moet teruggenomen worden

De Stichting Brabantse Hogescholen heeft bakzeil gehaald in een procedure die een geschorste docent had aangespannen. In de nasleep van de affaire rond onregelmatigheden bij inschrijvingen werd de docent geschorst wegens vermeende belangenverstrengeling.
De betrokkene was de afgelopen jaren vanuit de Hogeschool Brabant als unit manager gedetacheerd bij de bv voor contractactiviteiten HBB. Daar had hij te maken met het omstreden bureau O&O, waarvoor hij zou hebben gewerkt. Volgens de werkgever was dat onrechtmatig.
Allemaal geen reden voor schorsing, had de Commissie van Beroep eerder al uitgesproken. De schorsing moest worden opgeheven.
Maar de werkgever, de Stichting Brabantse Hogescholen, nam ook na die uitspraak de geschorste medewerker niet terug. Reden: de detachering was inmiddels opgeheven. Dat argument wees de president van de rechtbank mr. P. Kerkhofs van de hand, omdat een uitspraak van de Commissie van Beroep bindend is. Geen werk aan de betrokkene aanbieden is met die bindende uitspraak in strijd. De werkgever moet nu de vorige of een soortgelijke functie aanbieden. (FG)
(Bijgewerkt 15 november 2002)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?