Terug naar overzicht

Wel demonstratie, maar kleinschalig

Platform 19november zal morgen in Den Haag demonstreren tegen het demonstratieverbod van 12 november jongstleden, vertelt woordvoerster Tamira Combrink. Burgemeester Deetman van Den Haag verbood de demonstratie tegen de onderwijsbezuinigingen vorige week waardoor de demonstranten moesten uitwijken naar Amsterdam. Sommige leden van Platform 12november vonden dat onacceptabel en riepen Platform 19november in het leven. Ze hebben ook de rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Den Haag. Voor de demonstratie van 19 november kwam vanochtend wel toestemming.

Eerder vandaag meldde het ANP dat het Platform 19november de demonstratie van morgen had afgeblazen. ‘Maar sommigen van ons wilden wel door gaan, we hebben alleen geen tijd meer om het groots aan te kondigen. Vanaf donderdagmiddag hebben we geen voorbereidingen meer getroffen omdat het onzeker was of het wel kon doorgaan.’ zegt Combrink. ‘De gemeente Den Haag maakt het ons gewoon praktisch onmogelijk om te demonstreren. Eerst door de demonstratie te verbieden en nu door te weigeren met ons te communiceren. We hebben ruim op tijd aangekondigd dat we wilden demonstreren. De officiële reactie van de burgemeester op de aankondiging van de demonstratie was dat er geen reden was om te reageren, omdat er niet voldoende informatie was. Verder wilde de gemeente niet met ons praten tot maandagmiddag, daar was geen tijd voor.’ (IG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?