Terug naar overzicht

Onderwijsvakbonden demonstreren daags voor verkiezingen

‘Zet onderwijs op 1’ is de leus waarmee de onderwijsvakorganisaties op 21 januari in Utrecht gaan demonstreren. Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) is de demonstratie aan de vooravond van de verkiezingen nodig om de politieke partijen aan hun beloften te herinneren.
‘Alle partijen (behalve de LPF) hadden bij de vorige verkiezingen van mei 2002 een forse investeringsimpuls voor onderwijs in het verkiezingsprogramma opgenomen. In de praktijk is daar niets van terecht gekomen’, heet het in een verklaring van de AOb. ‘Het kabinet Balkenende heeft nauwelijks extra geld voor onderwijs uitgetrokken, terwijl steeds meer scholen kampen met het lerarentekort. Wie de financiële prioriteiten van deze coalitie op een rijtje zet, ziet dat onderwijs zelfs achteruit kachelt in de meerjarenramingen.’
Op de manifestatie wil de AOb samen met andere bonden laten zien waarom het nodig is om te investeren in modern en kwalitatief goed onderwijs. ‘Daarbij gaat het niet alleen om salarissen, maar ook om moderne leermiddelen, het aanpakken van de werkdruk, een goede opvang van nieuwe collega’s en goede gebouwen.’ (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?