Terug naar overzicht

SP: ‘Kraak kantoren’

Tweede-Kamerlid Piet de Ruiter van de SP heeft Zwolse studenten opgeroepen om lege kantoren te kraken, als zij een woning nodig hebben, maar er geen kunnen vinden. Hij deed die oproep tijdens een discussie-avond van de Zwolse SP-afdeling.
‘Dat kraken kun je alleen gebruiken als actiemiddel’, zegt De Ruiter. ‘Want kantoren zijn niet echt geschikt om in te wonen. Je kunt de gemeente onder druk zetten. De studentenhuisvesting is in Zwolle een groot probleem. Zeker nu daar volgend jaar een dependence van de Universiteit van Amsterdam wordt geopend.’
Het gaat vooral om het principiële punt, benadrukt hij. ‘Als je een universiteitsstad wil zijn, moet je ook voor huisvesting zorgen.’
‘We zijn druk bezig met plannen bedenken’, reageert een woordvoerder van de gemeente. ‘We denken bijvoorbeeld aan hotelboten. En huizen die we gaan slopen, kunnen misschien voor die tijd goedkoop door studenten worden gehuurd. Plaatsen waar appartementen zouden komen, kunnen misschien beter studentenwoningen krijgen.’
Sommige van die plannen zijn overigens door de SP geopperd. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?