Terug naar overzicht

Docent start belangenvereniging voor gedupeerden van aandelenleaseconstructies

Stefan van Teeffelen, docent aan de opleiding Culturele & Maatschappelijke Vorming van de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch, heeft de Vereniging Payback opgericht. De vereniging behartigt de belangen van gedupeerden van aandelenleaseconstructies. Zelf zegt Van Teeffelen ook gedupeerd te zijn: ‘Bij mij ging het om een klein bedrag. Maar er zijn mensen die een hypotheek op de overwaarde van hun huis hebben genomen om tienduizenden euro’s te lenen.’
Bedrijven als SpaarSelect, Spaarbeleg en Dexia hebben volgens Payback de klanten niet op de risico’s van de leaseconstructie gewezen, zodat deze zelf geen juiste inschatting konden maken. ‘De man die bij mij thuis kwam, had mijn bezwaren binnen tien minuten van tafel geveegd.’
Payback heeft inmiddels contact met Spaarselect en hoopt op een eerlijke schikking. De vereniging heeft momenteel 450 leden. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?