Terug naar overzicht

Loting relatiegeschenken opgedoekt

De traditionele loting van relatiegeschenken, die gisteren tijdens de medewerkersborrel aan de Hogeschool ’s-Hertogenbsoch plaatsvond, houdt op te bestaan. Er komen te weing mensen op de loterij af. Ook het voortbestaan van de maandelijke borrel staat ter discussie.

Flessen wijn, Italiaanse lekkernijen, een kunstzinnige glazen kandelaar, een houten speelgoedvrachtwagen en potten met snoep. Medewerkers konden gisteren meedingen naar deze artikelen tijdens de jaarlijkse loterij van relatiegeschenken. Die wordt sinds jaar en dag gehouden tijdens de eerste medewerkersborrel van het jaar. De loterij is ingesteld om te voorkomen dat vooral managers met geschenken onder hun arm naar huis gaan. Personeel dat relatiegeschenken ontving, werd geacht deze in te leveren.
De laatste jaren is er weinig animo voor de borrel, constateert managementassistente Ria van Oeffelen. Afgelopen donderdag kwam slechts een handvol personeelsleden opdagen. Daarom is besloten de loting op te doeken. ‘Voortaan mag iedereen die een relatiegeschenk krijgt, zelf weten wat hij ermee doet; het zelf houden of weggeven’, zegt Van Oeffelen.
Ook de maandelijkse borrel voor medewerkers, elke laatste donderdag van de maand, houdt wellicht op te bestaan. ‘Er komen zo’n vijf tot zeven mensen op de borrel af. Er is kennelijk geen behoefte aan. Wellicht moeten we die ook opheffen’, oppert de managementassistente. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?