Terug naar overzicht

Voormalige O&O-eigenaren starten bedrijf in ‘management en mediation’

De voormalige eigenaren van het omstreden bedrijf Opleiding & Ontwikkeling (O&O) in Breda hebben een nieuwe onderneming opgezet. Casper van der Woude en Jan van Zwieten zijn nu de compagnons in DMI (Dutch Management Institute en Dutch Mediation Institute). Zij kwamen vorig jaar in moeilijkheden, nadat O&O, waaraan zij miljoenen hebben verdiend, ervan beschuldigd werd de organisator te zijn van gesjoemel met hbo-subsidies.
DMI biedt diensten aan op het gebied van ‘interim-management, strategisch recruitment en opleidingsadviezen’. Daarnaast laat het zich inhuren bij conflictbemiddeling en gaat het opleidingen en trainingen verzorgen op het gebied van ‘confllictbemiddeling, onderhandelen en mediation’. Volgens Van der Woude behoort ook het hbo tot de markt waarop DMI zich richt, en bestaan er al goede contacten met hogescholen.
Van der Woude heeft al eerder te kennen gegeven zich als mediator te willen specialiseren. Zijn ervaringskennis, opgedaan in het voorbije jaar, komt hem daarbij nu van pas. Aan Van der Woudes vervroegd uittreden per 1 januari 2003 bij de Hogeschool Brabant ging een tumultueus conflict met zijn werkgever vooraf naar aanleiding van zijn belangen in O&O. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?