Terug naar overzicht

Vorthoren stopt als projectmanager Hbo Recht

Dick Vorthoren stopt met ingang van 1 februari als projectmanager van de opleiding Hbo Recht van de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch. Dit vanwege een verschil van inzicht met de directie van de Academie voor Management over de manier waarop de nieuwe opleiding moet worden opgebouwd. De directie praat met Vorthoren over continuering van taken op het gebied van externe betrekkingen.

Vorthoren startte vorig jaar juni als externe, parttime manager bij de opleiding Hbo Recht, die in september als enige in Nederland begon. Zowel Gerard Hupperetz, directeur van de academie, als de projectmanager zeggen dat er geen conflicten zijn. Vorthoren stelt dat hij ermee stopt vanwege ‘verschillen in inzicht die op termijn de goede voortgang van het project zouden gaan belemmeren’. Hij wil niet ingaan op de aard van het meningsverschil. Hupperetz: ‘Dick komt uit het bedrijfsleven en heeft een andere visie op het bouwen van een opleiding.’ Vorthoren zou veel nadruk leggen op het ‘product’ en zich te weinig bezighouden met het onderwijsconcept van de opleiding.
Hupperetz wil dat Vorthoren taken continueert voor de opleiding. ‘Ik wil graag dat hij netwerken en externe contacten blijft doen. Daar zijn wij over in gesprek.’ (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?