Terug naar overzicht

Kamer overweegt parlementair onderzoek

Een meerderheid in de Tweede Kamer spreekt zich uit voor een parlementair onderzoek naar de ‘hbo-fraude’. Een vervolgonderzoek door het ministerie van Onderwijs, zelf voornaamste mikpunt in het rapport van de Rekenkamer van vandaag, wordt niet geloofwaardig gevonden.
PvdA-woordvoerder Jacques Tichelaar had al bij de beslissing van het Openbaar ministerie twee weken geleden, om alleen Hogeschool IJselland voor fraude te vervolgen, een onderzoek door de Tweede Kamer geopperd. Door het rapport van de Rekenkamer voelt hij zich daarin gesterkt. Hij van vindt dat het ‘getuigt van naïveteit’ als men nu het ministerie van Onderwijs, dat zozeer tekort is geschoten, zelf een vervolgonderzoek laat doen.’
D66, GroenLinks, SP en VVD steunen het voornemen. De mogelijkheid van een parlementaire enquête wordt uitdrukkelijk open gelaten. Alleen het CDA verzet zich tegen een onderzoek door het parlement. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?