Terug naar overzicht

Studium Generale over vormgeving boeken

Het derde ‘Studium Generale-The Book’ van de Bossche Academie voor Kunst en Vormgeving gaat dit keer over de vormgeving van boeken. Dit naar aanleiding van de bekendmaking ‘Beste Verzorgde Boeken 2002’ op 24 februari. Het Studium Generale van de kunstacademie vindt drie dagen later plaats, op 27 februari.

Jaarlijks selecteert een jury van deskundigen uit de wereld van uitgeverijen, de grafische vormgeving en de grafische industrie een aantal boeken die opvallen door hun vormgeving. Daar waren verschillende keren publicaties van de kunstacademie bij. Dit jaar heeft de academie drie publicaties ingezonden die door de Akademie Ontwerp Studio zijn vormgegeven, waaronder de eindexamencatalogus 2002 ‘Strike a pose’ van Peggy Franck.
Tijdens het Studium Generale van de academie komt een gastspreker vertellen over het vormgeven van boeken. Er is ook een tentoonstelling te zien van bijzonder vormgegeven boeken. De naam van de gastspreker en locatie worden nog bekend gemaakt. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?