Terug naar overzicht

Buijs in Provinciale Staten

Wobine Buijs, projectleider Small Business & Retail Management aan de Hogeschool Brabant, is met 1449 voorkeurstemmen gekozen in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Buijs stond voor de statenverkiezingen als zevende op de lijst voor de VVD.
Het centraal stembureau in Den Bosch heeft vandaag de definitieve uitslagen van de verkiezingen van vorige week dinsdag bekend gemaakt. De VVD heeft in Provinciale Staten vier zetels verloren; de partij gaat van negentien naar vijftien zetels. In Noord-Brabant was de opkomst voor de statenverkiezingen nog geen 42 procent, tegenover 47 procent landelijk.
De leden van Provinciale Staten vormen het algemeen bestuur van de provincie en tellen in Noord-Brabant 79 leden. Het dagelijks bestuur is in handen van Gedeputeerde Staten, die weer gekozen worden door de Statenleden. Ook kiezen zij straks de 75 leden van de Eerste Kamer. (SW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?