Terug naar overzicht

Kunststudenten laten fantasie los op kerken

Wat te doen met kerken, die hun functie hebben verloren? Kunststudenten van drie ontwerpopleidingen uit Breda, Mechelen en Leeds hebben zich in een internationaal uitwisselingsproject over deze vraagstelling gebogen.
Derdejaarsstudenten van de drie opleidingen voor interieurarchitectuur in Europa hebben de opdracht gekregen een nieuwe functie te zoeken voor sacrale gebouwen, die in de loop der jaren hun functie hebben verloren. Het is de bedoeling dat ze een extreem antwoord geven op de vraag hoe mensen in de toekomst met leegstaande sacrale gebouwen zouden moeten omgaan. De studenten konden hun fantasie er flink op los laten, want de nieuwe functie kon ook utopisch zijn. Zo kiest de een voor een Albert Hein in het huis van god, terwijl anderen meer in de richting denken van een meditatiecentrum.
Het initiatief voor een internationale module ontstond in 2000 en heeft ieder jaar een ander thema. Dit jaar staat ‘The Sacral Building’ centraal.
De bedoeling van de uitwisseling is om overeenkomsten en verschillen in de interpretatie van de opdracht te verkennen. Door het werken aan hetzelfde thema in dezelfde periode kunnen de drie ontwerpopleidingen hun specialisatie zichtbaar maken.
Vrijdag 21 maart ontmoeten de kunststudenten elkaar in Gebouw F, het centrum voor architectuur in Breda, waar de expositie ‘The Sacral Building’ om 20.00 uur wordt geopend. De tekeningen en maquettes zijn te bezichtigen op 22, 23, 26 t/m 30 maart en 2,3 en 4 april van 14.00 tot 17.00 uur.(CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?