Terug naar overzicht

Onderwijsbonden lopen weg uit cao-overleg

Het cao-overleg tussen de onderwijsbonden en de minister Van der Hoeven is vastgelopen. De bonden zijn opgestapt van de onderhandelingstafel.
De minister had als uiterste bod 2,2 procent geboden. Dat vinden de bonden ‘onacceptabel’. Ook zat er geen groei van de eindejaarsuitkering in het vat.
Bestuurder Ben Borchers van de ABVAKABO spreekt van ‘politieke onwil’: ‘Het onderwijs heeft te kampen met grote tekorten en slecht concurrerende arbeidsvoorwaarden. Ook nu wordt er niet echt geprobeerd deze voorwaarden te verbeteren.’
Gerrit Stemerding van de Algemene Onderwijsbond denkt er hetzelfde over: ‘Het onderwijs heeft te kampen met grote tekorten en slecht concurrerende arbeidsvoorwaarden. Toch moeten we inleveren en nog eens inleveren. We worden op de knieen gedwongen, terwijl de minister niet over de brug komt. Het lijkt zelfs of het helemaal niet meer om het geld gaat, maar om de politieke wil tot een goed einde te komen.’ (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?