Terug naar overzicht

Batavierenrace 2003 net geen wereldrecord

De 31e Batavierenrace gaat niet de geschiedenis in als de studentenestafetteloop met de meeste deelnemers ooit.
De organisatie streefde dit jaar naar een verbetering van het eigen wereldrecord uit 1999, maar op het laatste moment haakte een aantal teams toch af.
Meer dan 300 teams hadden zich ingeschreven voor de race van Nijmegen naar Enschede. Uiteindelijk verschenen afgelopen weekend 284 ploegen aan de start met 7100 lopers. In het recordjaar 1999 waren dit 287 teams met 7175 deelnemers.
Winnaar van de Batavierenrace was de ploeg ‘De vliegende Zwitsers’. Deze Zwitserse ploeg won de race ook al in 2000 en in 2002 en bleek ook nu weer de snelste. De renners deden er iets meer dan tien uur over om de finish te bereiken. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?