Terug naar overzicht

“Pabo’s weer populairder”

Het leraarschap lijkt weer populairder te worden. Voor het eerst sinds jaren hebben zich meer scholieren aangemeld bij de lerarenopleidingen. De pabo’s groeien met 15 procent en de tweedegraadsopleidingen met bijna een kwart. Dat meldt dagblad Trouw vandaag.
De groei blijkt uit de laatste cijfers van de Informatie Beheer Groep. Landelijk hebben de pabo’s bijna 5500 aanmeldingen gekregen. De groei is op dit moment opmerkelijk, omdat scholieren zich steeds later in het jaar opgeven voor een studie.
Het aantal aanmeldingen voor de PABO in Breda loopt ongeveer gelijk met vorig jaar. In 2001 hadden zich rond deze tijd meer scholieren aangemeld bij de PABO. Een jaar geleden leek er in de aanmeldingen een kleine dip te zitten, maar uiteindelijk trok dat nog aan tot het niveau van 2001.
Gerard de Vrieze van het IVA, instituut voor sociaal-wetenschappelijk beleidsonderzoek in Tilburg, reageert opgetogen. Wel plaatst hij de kanttekening dat het aantal aanmeldingen minimaal verdubbeld moet worden om in de toekomst een crisis in het onderwijs te voorkomen. (SW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?