Terug naar overzicht

Personeel Academie I&I trapt massaal in 1 april-grap

De inventarisatie van archiefruimte bij de Academie voor Industrie & Informatica van de Hogeschool ’s-Hertogenbosch blijkt een 1 april-grap te zijn. Meer dan veertig personen zijn er ingetrapt.

Op bijna alle kantoordeuren van de academie op de eerste en tweede verdieping hingen gisterenmiddag gele post-it-briefjes. Ingevuld zijn namen, kamernummer en het aantal vierkante meters kastruimte die de docenten denken nodig te hebben.
Medewerkers van de academie voldoen hiermee aan het verzoek aan te geven hoeveel archiefruimte zij nodig hebben. Vorige week ontvingen zij een brief waarin werd gevraagd om in het kader van de activiteitgerelateerde werkplekken (AGW) de bijgevoegde post-it in te vullen en uiterlijk maandagavond 31 maart op de deur te plakken. ‘De post-its kunnen dan de volgende dag in de eerste telronde worden ingezameld.’
‘En dat doen wij dan braaf’, zegt docent Wim Verhoef. Massaal gaven de medewerkers gehoor aan het verzoek. Een aantal schrijft er nog bij dat ze ook een archiefkast met hangmappen willen. Bij Frank van Thiel ontbreekt een briefje op de deur. ‘Wij vinden het niet zo’n goed moment om dergelijke metingen te doen. We hebben sterk de indruk dat het een 1 april-grap is.’
De afzender van de brief, Ylya Köning, is hem onbekend en de naam ontbreekt op de medewerkerslijst op intranet. Bovendien heeft hij een mailtje gestuurd naar het in de brief vermelde e-mailadres. Dat bericht kreeg hij snel terug met de mededeling ‘user unknown’.
Navraag leert dat het inderdaad om een 1 april-grap blijkt te gaan. De namen van de ruim veertig personen die er in zijn getrapt, worden morgen op de site voor het personeel op Blackboard gepubliceerd. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?