Terug naar overzicht

Fietsen naar Kaapstad

Inwoners van Breda en omstreken kunnen fietsen die ze niet meer gebruiken via de gemeente naar Kaapstad in Zuid-Afrika brengen. De gemeente Breda doet mee aan de landelijke actie ‘Fietsen voor Afrika’.

‘De fietsen moeten nog wel herkenbaar zijn als fiets. Maar het is niet erg als allebei de banden lek zijn of als de ketting eraf ligt. Inwoners van Kaapstad knappen de fietsen op, als ze op de plaats van bestemming zijn’, vertelt Ruud Oosterhof, hoofd van de gemeentelijke afdeling Natuur- Milieu Educatie (NME). Deze afdeling van de gemeente Breda is betrokken bij de fietsenactie. Degenen die de fietsen repareren krijgen hulp van een deskundige fietsenmaker.
In de Zuidafrikaanse stad is behoefte aan fietsen, meent Oosterhof. ‘Veel mensen in de armere wijken hebben geen geld voor openbaar vervoer en gaan daarom overal te voet naar toe’, legt hij uit. Het zou volgens hem een verbetering zijn als ze zich met de fiets snel en goedkoop kunnen verplaatsen.
Bij het Milieu Educatief Centrum (MEC) aan de Wolfslaardreef kunnen mensen vanaf zaterdag 3 mei tot en met 10 mei hun oude fietsen inleveren. (MD)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?