Terug naar overzicht

Hoger opgeleide jongeren zien salarissen 7 procent zakken

Jonge, hoog opgeleide werknemers verdienen nu gemiddeld zeven procent minder dan vorig jaar. Hun bruto-inkomen daalde van 37.244 naar 34.795 euro.
Dat blijkt uit een onderzoek dat weekblad Intermediair liet uitvoeren onder ruim achtduizend jongeren met een hbo- of wo-opleiding. In alle negen voorgaande edities van het onderzoek liet de salarisontwikkeling nog een stijging zien.

Vorig jaar werden in andere onderzoeken de eerste invloeden van de economische stagnatie op de carrièreperspectieven van hoog opgeleiden al zichtbaar. Toen bleek uit onderzoek van Elsevier en uit de HBO-monitor al dat de lonen van hbo’ers minder stegen dan de inflatie. In nog niet gepubliceerde cijfers over dit jaar zou overigens weer een minieme stijging te zien zijn. (WvD/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?