Terug naar overzicht

GroenLinksjongeren: laatste vrijdag juni ‘Onderwijsfeestdag’

‘Door te leren kom je veel nieuwe dingen te weten, heb je kans op een goede baan en om andere mensen te helpen. Via onderwijs kun je zo’n beetje alles wat je wil en maak je vrienden. Onderwijs is leuk! Dat moeten we vieren!’ Vrijdag 27 juni viert ‘Dwars’, de jongerenorganisatie van GroenLinks, voor het eerst de ‘Onderwijsfeestdag’.
Op het Plein in Den Haag zullen muziek- en theatergroepen optreden, en zal een verklaring met handtekeningen aan het kabinet worden aangeboden. Dwars laat in de verklaring weten, dat de investering van 700 miljoen euro in het onderwijs door Balkenende II ‘een goed begin’ is, maar dat de benadering wel veel te eenzijdig op de economie is gericht.
Dwars wil de Onderwijsfeestdag voortaan jaarlijks houden op de laatste vrijdag van juni, en heeft een prijsvraag uitgeschreven die een flitsende naam voor het evenement moet opleveren. (FG)

www.dwars.org/onderwijs/index.html

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?