Terug naar overzicht

Kunststudenten spelen op eigen eindexamenfeest

Als de deuren van de academie na de opening van de eindexamenexpositie vrijdag 27 juni weer sluiten, knallen de speakers van poppodium Mezz in Breda.
In twee zalen tonen net afgestudeerde kunststudenten hun muzikale kunsten. Ze laten zien dat er meer is dan beeldende kunst. ‘Van sexy laptop beats en draaitafelduels naar krakende synths en explosieve rock hits. Op die avond mag alles’, zegt organisator en kunststudent Dennis Elbers. ‘Het eindexamenfeest is een verlenging van de expositie.’
Het feest is niet alleen voor afgestudeerden aan de Academie St. Joost, maar ook studenten aan de Bossche kunstacademie en iedereen die lekker uit zijn dak wil gaan, zijn uitgenodigd.
‘Het is één muzikale ontdekkingstocht’, zegt Elbers. ‘Behalve experimentele muziek is er ook makkelijke muziek waarop mensen lekker los kunnen gaan.’
Vijf bandjes en zes dj’s maken hun opwachting die avond. Het zijn alleen eindexamenkandidaten van St. Joost die het feest opluisteren. ‘Binnen de academie is er weinig ruimte voor studenten die zich behalve met beeldende kunst ook met muziek bezig houden.. Het is natuurlijk geen conservatorium. Wat wel gebeurt is dat sommige studenten sculptuur met geluid combineren. Daarom hebben we ervoor gekozen om studenten hun muzikale kunsten op het feest te laten horen.’
Het feest in Mezz, aan de Keizerstraat 101 in Breda begint om 21.00 uur. De entree is vijf euro per persoon. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?