Terug naar overzicht

Pascal van Houten tijdens Pinksterrace in tiende ronde gestrand

Als laatste eindigen tijdens de kwalificatieronde van de Alfa 147 Pinksterrace, en tijdens de werkelijke race in de tiende ronde stranden. Het zat Pascal van Houten, student aan de Academie voor ICT & Management en racer voor het Radio 538 team, afgelopen maandag niet mee.
‘De kwalificatie was een teleurstelling, ik ben uitgegleden in de opwarmronde over stof en vuil en raakte de vangrail zacht. Maar net hard genoeg om de auto te beschadigen. Ik stond dus als laatste.’
Van Houten reed uiteindelijk wel een goede race met rondetijden tussen de 1.57 en 1.58. Maar hij raakte overmoedig en ging te hard de bocht in. ‘Erg jammer,’ schrijft hij op zijn website.
‘Maar ik heb ervan geleerd. Als coureur in de Alfa 147 GTA moet je iedere ronde geconcentreerd blijven en niet overmoedig worden. Dit is mijn fout geweest.’

Pascal van Houten veroverde zijn plaats in het team voor de Alfa 147 GTA Challenge door de Race of the Talents van Radio 538. In het paasweekeinde reed hij zijn eerste race met het team. Hij eindigde daar als vijftiende. De volgende race rijdt hij zondag 29 juni. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?